Tisztviselőtelepi Önkormányzati Egyesület

Népszavazás Józsefvárosért, önmagunkért

2011. szeptember 25-én népszavazásra kerül sor Józsefvárosban, így a Tisztviselőtelepen is!

A szavazókörök nem változtak a korábbi szavazásokhoz képest, így mindenki ott adhatja le voksát, mint korábban. Éljünk a szavazás lehetőségével, éljünk azzal a lehetőséggel, hogy meghatározzuk jövőnket, közvetlen környezetünk alakulását, és döntsük el, mit szeretnénk: Józsefvárost, vagy "Nyóckert".

Az alábbiakban Dr. Kocsis Máté polgármester nyílt levelét olvashatják:

 

Mindnyájunknak el kell menni…

Vasárnap olyan esemény lesz Józsefvárosban, ami a rendszerváltozás óta még egyszer sem volt: népszavazás.

Fontos témában döntünk: a kerület lakosságát sújtó tömeges hajléktalan-bevándorlás megállítása, és tereink, utcáink újra élhetővé tétele az a kérdés, amiben mindenkinek döntenie kell.

Azért javasoltam népszavazást kiírni e témában, mert el akartam kerülni, hogy egy ilyen jelentőségű ügy pártpolitikai csatákban kerüljön megvitatásra és eldöntésre. Azért javasoltam népszavazást, mert úgy gondolom, hogy a kerület legfontosabb kérdéseiben közvetlenül kell dönteniük azoknak, akik mindennapi életükben megtapasztalják egy probléma mélységét.

A népszavazással együttműködést ajánlunk. Ha azon részt vesz, bebizonyíthatjuk mindazoknak, akik azt „cirkusznak”, „népszavazósdinak” tartják, hogy igenis akar és tud Józsefváros lakossága dönteni, ha van rá lehetősége.

Most itt a lehetőség. Gondolja végig, mik a tapasztalatai, miket is hallott tőlünk vagy másoktól a hajléktalanság ügyében, mi jelenthet inkább megoldást a problémára, és aztán felelősséggel döntsön. Ugyanúgy, mint azt választásokon teszi, mert ez is egy választás. Most arról döntünk, hogy élünk-e a népakarat felségével, és arról hogy milyen legyen Józsefváros jövője.

Ha szavaz, egy új szokást honosítunk meg a kerületünkben: a közvetlen demokrácia gyakorlását.

Mi nem csak beszélünk ennek kívánatos voltáról, hanem teszünk is érte. Bármi is a téma, bármi is lesz a döntés, a népszavazás egy ünnep. A demokrácia, a népfelség ünnepe. A népszavazás az, amit a neve is mutat. Most a Nép Szavaz. Mindenki más, politikus, aktivista, döntéshozó, tisztségviselő kénytelen úgy cselekedni, ahogy vasárnap a józsefvárosiak döntenek. Ezen döntés fölött senki nem áll, és senki nem állhat.

Józsefvárosban lakcím szerint 2700 hajléktalan él. Közülük várhatóan sokan elmennek szavazni, hogy megvédjék életformájukat. Azt az életformát, amely Józsefváros lakói számára használhatatlanná teszi közös utcáinkat, tereinket, és azt az életformát, amely nekik sem jó.

Józsefváros a józsefvárosiaké. Mindannyiunké, akik naponta teszünk érte, és naponta szembesülünk azzal, hogy amit estére megépítünk, az reggelre leomlik. Döntsünk a városunkról, mert most lehet és most kell.

 

                                                                                                   Barátsággal:

                                                                                                                               Dr. Kocsis Máté

                                                                                                                                polgármester

Google bookmarkTwitterFacebookBlogter.hu