Tisztviselőtelepi Önkormányzati Egyesület

Rózsa Bál a Tisztviselőtelepen

2011. június 4-én tartotta meg a Tisztviselőtelepi Önkormányzati Egyesület hagyományos Rózsa Bálját.

Ezt a bált mindig a rózsa nyílás idején rendezték már az elődök is.

Az első Rózsa Bálra 1905-ben került sor, amit a Házépítő Tisztviselők Egyesülete szervezett és a mai napig is töretlenül tart eme hagyomány.

Az idei bál rendhagyó volt, hiszen ezzel a programmal nyitotta meg a TÖE azt a rendezvénysorozatot, amivel a 125. évvel ezelőtt alakult Tisztviselőtelepnek kíván adózni, méltó módon megünnepelni, emléket állítva a múltnak, a Telep megvalósulásáért munkálkodó embereknek, valamint a manapság ritkán tapasztalható összefogásnak, az itt élő polgárok hagyományőrzésének, amelynek köszönhetően egy olyan gyöngyszeme lett a kerületnek, amelyre méltán lehetünk mindnyájan büszkék.

A programsorozat fővédnöke Dr. Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere, védnöke pedig Dr. Ferencz Orsolya, a Tisztviselőtelep önkormányzati képviselője. A képviselőasszony elmondta, hogy rendkívül fontosnak tartja azt az összefogást, ami itt a Telepen tapasztalható, amivel az itt élők érdekérvényesítése növekedhetett, és olyan folyamatok indulhattak el, amelyek úgy a Tisztviselőtelep, mind Józsefváros fejlődését segíti.

A bálon Bolla György, az Egyesület Ellenőrző Bizottságának tagja köszöntötte a vendégeket, majd Váradi Gábor, az Egyesület elnöke nyitotta meg a rendezvénysorozatot.

Dr. Pruzsinszky József, az Egyesület egyik alapító tagja és első elnöke is üdvözölte a jelenlévőket, majd néhány mondatban felidézte a régi korok hangulatát, betekintést nyújtva a telepi rózsa bálok történetébe. Dr. Pruzsinszky József nagyon fontosnak tartotta, hogy azokat a dolgokat keressük, amelyek összekötnek minket és ne azokat, amelyek elválasztanak…

Czuppon Zsolt, az Egyesület alelnöke a 125. évforduló alkalmából indított TÖE honlapot mutatta be, amelyben kihangsúlyozta, hogy ez a site egyszerre kíván foglalkozni a múlttal, a jelennel és a jövővel is, remélve, hogy ezzel minden látogató megtalálja a számára legszükségesebb információkat, amelyekre szüksége lehet a Teleppel kapcsolatosan.

Ezt követően kezdetét vette a vacsora, majd Hegyaljai Sándor bűvész műsorával kedveskedett az Egyesület a jelenlévőknek.

A bálon a talp alá valót a TomCatBand szolgáltatta, de nem maradt el a hagyományos tombola sem az értékes nyereményekkel.

A hajnalig tartó táncos mulatság jó alkalmat biztosított idősnek és fiatalnak egyaránt a kötetlen, beszélgetésre, szórakozásra.

Jó volt egy kicsit összejönni...

Google bookmarkTwitterFacebookBlogter.hu