Tisztviselőtelepi Önkormányzati Egyesület

Szavazz TE is! - Részvételi költségvetés

Kedves Tagtársaink, Kedves Tisztviselőtelepi Lakosok!

A részvételi költségvetés során a kerületben élő emberek mondhatják meg, hogy mire költsön az önkormányzat 150 millió forintot.
 
A Tisztviselőtelepi ötleteket a 3. körzetben lehet megtalálni, innen 2023-ban több ötlet is bekerült! A saját körzetedben 2 szavazatot lehet leadni, a másik 3 körzetben 1-1 szavazatot!
 
A TÖE az alábbiakat javasolja:
https://reszvetel.jozsefvaros.hu/reszveteli-koltsegvetes/szavazas/aktualis-szavazas/
  • Közösségi kert a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola mögé
  • A Szenes Iván téri sportpálya felújítása
A szavazás elindult, ha józsefvárosi lakos vagy és elmúltál 16 éves, június 15-ig adhatod le szavazataidat!
 
A nyertes ötleteket a Józsefvárosi Önkormányzat valósítja meg!
 
 
Kérjük, hogy támogassa szavazatával a fenti 2 ötletet, ha van rá lehetősége, akkor ossza meg ismerőseivel, barátaival, rokonaival, akik kötődnek a 8. kerülethez, és buzdítsa őket is szavazásra! KÖSZÖNJÜK!
 
További részletek

A szűrési folyamaton átjutó ötletekre 2023. május 15-től június 15-ig lehet majd szavazni. A szavazatot online és személyesen is le lehet adni. A szavazáson minden 16. életévét betöltő józsefvárosi lakos szavazhat. Szavazni a honlapon csak regisztrációt követően lehet. A regisztráció során megadott lakcímed alapján a rendszer besorol a megfelelő körzetbe. Összesen 5 szavazatod lesz. Ebből kettőt a saját körzetedben használhatsz fel, egyet-egyet pedig a másik két körzetben és a teljes kerületre érkező ötletek között oszthatsz ki.

A TÖE javasolatai részletesebben:

Közösségi kert a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola mögé
Becsült költség: 30 millió forint; Javasolt helyszín: Bláthy Ottó utca
Ötlet leírása:
A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola mögötti zöldterület ma még üres telkén közösségi kertet kellene létrehozni. Ez a Kolónia telepen lakók és a Vajda Péter utcán lévő, kerttel nem rendelkező társasházak részére zöldterületet biztosítana. A lakók tudnának itt szabad levegőn lenni, közösségben kertészkedni. A kert alkalmas lenne óvodásoknak, iskolásoknak tankert létrehozására. Az ötlet a terület zöldfelületeinek rendezését, a rossz minőségű talaj cseréjét, a közösségi kertészet lehetőségeinek megteremtését javasolja.
Online az alábbi linken keresztül lehet szavazni:
https://reszvetel.jozsefvaros.hu/reszveteli-koltsegvetes/szavazas/otletek/kozossegi-kert-a-vajda-peter-enek-zenei-altalanos-es-sportiskola-moge/ 

A Szenes Iván téri sportpálya felújítása
Becsült költség: 22 millió forint; Javasolt helyszín: Szenes Iván tér
Ötlet leírása:
A Szenes Iván téri sportpálya korszerűsítésére lenne szükség. Ennek keretében kézilabda- és focilabda kapukat, kosárpalánkot és padokat kellene kihelyezni, valamint ki kellene cserélni a pálya burkolatát is. Ivókutat is ki lehetne alakítani, és a kerítés lefestése is szükséges. A kerítésfestés, pályafestés akár közösségi munkában is megvalósítható. Ez bővítené a kerületi lakosok sportolási lehetőségeit, alkalmassá válna a terület tömegsportolásra, sportrendezvények szervezésére.
Online az alábbi linken keresztül lehet szavazni:
https://reszvetel.jozsefvaros.hu/reszveteli-koltsegvetes/szavazas/otletek/a-szenes-ivan-teri-sportpalya-felujitasa/

További ötletek, melyek a Tisztviselőtelepen vannak:

Nyitott tanterem a Szenes Iván térre
Becsült költség: 15 millió forint; Javasolt helyszín: Szenes Iván tér
Ötlet leírása:
A Szenes Iván téren lévő parkban napvitorlával és ülőhelyekkel ellátott nyitott tantermet lehetne kialakítani, amely a lakosoknak, családoknak, óvodáknak, iskoláknak nyújt lehetőséget tanulásra, tanításra, olvasásra, beszélgetésre, társasjátékozásra, kiscsoportos kulturális programokra. Az eddig méltatlanul alig használt gyönyörű, idilli környezet vonzaná a térhasználókat.

Két ivókút cseréje a Tisztviselőtelepen
Becsült költség: 2 millió forint; Javasolt helyszín: Bláthy Ottó utca, Magyarok Nagyasszonya tér
Ötlet leírása:
A Bláthy Parkban lévő ivókút konstrukciója nem szerencsés. A vízsugár függőleges, így nem lehet megtölteni a poharakat és a kulacsokat. Ha az elfolyó eldugul, a használt víz keveredik a tisztával, így emberi fogyasztásra alkalmatlanná válik. A Magyarok Nagyasszonya téren a játszótér bejárata előtti csap szintén cserére szorul. Az elhasznált víz a murvás sétaútra folyik, majd pocsolya lesz. Ennek a kútnak a másik hibája, hogy nem szabályozható, hogy mennyi ideig folyjon a víz, így sok víz elpazarlódik.

Energiahatékonysági tájékoztatás
Becsült költség: 5 millió forint; Javasolt helyszín: Tisztviselőtelep
Ötlet leírása:
Az energiaárak növekedésével az energiahatékonyság az ingatlanok esetében egyre fontosabb. A Tisztviselőtelep műemlék jellegű körzet besorolása sok esetben gátat szab a hatékony épületenergetikai megoldások alkalmazásának. Fontos volna egy jó gyakorlatokat, közérdekű információkat tartalmazó tájékoztató kidolgozása épületenergetikai témában (napelemek, inverterek elhelyezése; épületszigetelések; hőszivattyúk, klímák elhelyezése; energiaközösség létrehozása; hagyományos fűtési rendszerekhez kapcsolódó külső átalakítások).
 
Üdvözlettel,
A Tisztviselőtelepi Önkormányzati Egyesület
nevében

Deák Zoltán
Választmányi Tag

 

 

Google bookmarkTwitterFacebookBlogter.hu