Tisztviselőtelepi Önkormányzati Egyesület

Nekrológ - Váradi Gábor (1948-2018)

 Váradi Gábor (1948-2018)

 

TÖE elnöke: 2010-2012

  

Váradi Gábor 1948-ban született Csepelen. Szülei Gábor születése után költöztek a Tisztviselőtelepre, abba a családi házba, ahol Gábor az egész életét leélte. 

Gábor szüleinek egyetlen gyermeke volt. Testvér hiányában főleg a telepen lakó, hasonló korú fiúkkal állt szoros játszótársi, baráti kapcsolatban, együtt nőttek fel, ami szorosan összekötötte az életüket. 

Az általános iskolai tanulmányokat a Vajda Péter utcai Általános Iskolában végezte. Tanulmányait a József Attila Gimnáziumban folytatta, ott érettségizett 1967-ben. Diplomáját a Külkereskedelmi Főiskolán szerezte meg, marketing szakon. 

Egész életében a reklám szakmában dolgozott, a rendszerváltozás után alapított kis cégét haláláig vezette. 

Már gyerekkorától kezdve nagyon szerette a könyveket, rengeteget olvasott, és ez a szokása felnőttként is megmaradt. Nagyon művelt, tájékozott ember volt, intelligenciája remek humorérzékkel párosult. Szeretett színházba járni, szerette a jó filmeket, a könnyűzenét, amelyben igényes volt. 

1971-ben ismerte meg dr. Kaiser Máriát, akivel tanulmányaik befejezése után, 1978-ban házasodtak össze. Két gyermekük született: Márk és Vivien. 2017-ben érkezett meg első unokája Bella, aki boldog és büszke nagypapává tette. 

Családjával együtt nagyon szerette a kutyákat. Naponta többször is találkozhattunk vele, amint barátságos, jól nevelt kutyáit sétáltatva járta a telep utcáit. Beszélgetett az emberekkel, ismerte a helyi problémákat. 

Ezért is lett igen aktív tagja, majd vezetője is a Tisztviselőtelepi Önkormányzati Egyesületnek. Az Egyesületben 2000-től váratlan haláláig volt a Választmány, 2010-től az Elnökség tagja. 2010-12 között elnök, 2012-től haláláig alelnök volt. Fáradhatatlan és kitartó volt a telepért végzett munkában. Munkája eredménye volt az utcákban telepített közlekedéscsillapítók (ún. fekvőrendőrök) megépíttetése, és a Bíró Lajos, Reguly Antal és Benyovszky Móric utcák Könyves Kálmán körúti végének lezárása. Terveket készíttetett a telep forgalmi és parkolási rendjének megváltoztatása érdekében. Közreműködött abban, hogy az Elnök utca átmenő forgalma csökkenjen. Több, mint tíz éven át küzdött azért, hogy a fel- és leszálló repülőgépek okozta zajterhelés csökkenjen. 

2018. június 6-án bekövetkezett váratlan halálával nem csak családjában keletkezett betölthetetlen űr és mélységes fájdalom, de mindannyian elvesztettünk egy fáradhatatlan, a közösségért tenni tudó barátot.

 

Emlékét megőrizzük!

TÖE Választmány

 

Google bookmarkTwitterFacebookBlogter.hu