Tisztviselőtelepi Önkormányzati Egyesület

Fa pótlás a Tisztviselőtelepen

Nagy munkába fogott a Tisztviselőtelepi Önkormányzati Egyesület a Tisztviselőtelepen.

 A Föld Napja alkalmából, a Fővárosi- és a Józsefvárosi Önkormányzat támogatásával 60 db fát ültetettünk el a telep olyan foghíjas részein, ahonnét fák pusztultak ki a korábbi időszakban. 

Hosszas előkészületet, utánajárást és szervezést követően a Tahi Faiskola biztosította a legjobb áron számunkra a telepítésre előkészített fákat.

A fák telepítésére 2013. április 11. és 16. között került sor roham tempóban, mert a hirtelen beköszöntő meleg rügyfakadást indított el.

Április 20-án a VIII. kerületi tűzoltóság sietett segítségünkre és mintegy 2500 liter vizet juttatott el a friss telepítéshez.


Öröm látni, hogy sokan már gondozásukba is vették a csemetéket, amire azért is van hallatlanul nagy szükség, mert az első hónapokban nagy vízigény merül fel, hogy a gyökérzet megeredhessen.

Ezért hangsúlyozottan kérjük lakótársainkat, hogy akinek a háza előtt telepítés történt, legyen szíves hetente 3-4 vödör vizet önteni a fa törzsénél kialakított földtányérba, valamint az elhelyezett dréncsőbe.

Ez a minimális odafigyelés meghálálja magát és hamarosan egy szép lombozatú fa fejlődhet ki mindnyájunk örömére.


Ezúton is köszönjük, hogy gondoskodásával és odafigyelésével segíti munkánkat, hogy a jövőben a kiszáradt, beteg és balesetveszélyes fákat is ki tudjuk cserélni a Tisztviselőtelepen.

Képgalériánkat itt tekintheti meg

Google bookmarkTwitterFacebookBlogter.hu