Tisztviselőtelepi Önkormányzati Egyesület

Megalakult a józsefvárosi képviselő-testület

(jozsefvaros.hu)

 

A VIII. kerületi képviselő-testület október 22-én tartotta alakuló ülését, amelyen letette esküjét Kocsis Máté polgármester és a tizenhét önkormányzati képviselő. Megválasztották a három alpolgármestert is Sántha Péterné, Egry Attila és dr. Sára Botond személyében. A testületbe az egyéni választókörzetekből a Fidesz-KDNP 12 jelöltje jutott be, a kompenzációs lista 5 helyén pedig négy jelölőszervezet osztozik.

 

A Budapest VIII. kerület Józsefváros önkormányzatának alakuló képviselő-testületi ülését október 22-én 13 órára hívta össze a polgármester. A Helyi Választási Bizottság elnöke, dr. Galambos Károly az ülés kezdetén tájékoztatta a testületet, hogy az október 12-én tartott önkormányzati választáson Józsefváros lakosságának több mint 30 százaléka járult az urnákhoz, az önkormányzati választás eredményes volt. 

 A polgármester és a képviselők eskütételét követően Kocsis Máté beszédében felhívta a képviselők figyelmét, hogy – bármilyen politikai nézetet képviselnek is – mindig azt tartsák a szemük előtt, azért dolgozzanak, hogy Józsefváros sorsa jobbra forduljon. A választások végeredményét tekintve elmondta, hogy sok, az elmúlt években lefolytatott vitát a választók eldöntöttek. Az elkövetkező évek szakmai vitáihoz pedig mindenkitől konstruktív hozzáállást kért. Kocsis Máté figyelmeztette a képviselőket, hogy álláspontjuk kialakításakor az elsődleges szempont Józsefváros érdeke legyen, csak másodsorban vegyék figyelembe a politikai szervezetük éppen aktuális véleményét. Világossá kell tenni mindenki számára, hogy ebbe a testületbe nem pártok képviseletére választották a képviselőket, hanem a kerület képviseletére. 

A józsefvárosi önkormányzat előtt álló legfontosabb feladatként a Józsefváros újjáépül program folytatását nevezte, azon belül a társasházak állapotának rendezését. A halaszthatatlan feladatok közé sorolta a közbiztonság további javítását és az itt élők segítésének kiterjesztését, különös tekintettel az oktatásra, a munkahelyteremtésre és a felzárkóztatásra. A polgármester szerint ez a képviselő-testület képes arra, hogy ezeket a problémákat megoldja. Hangsúlyozta, hogy a polgármesteri programot, melyet a józsefvárosiak nagy arányban támogattak, a képviselők tekintsék irányadónak és minimumnak. A következő fél évtizedben két alapelv vezérelje döntéseiket: a munka iránti alázat, és hogy nem csak a rájuk szavazókat képviselik, hanem az itt élő mintegy nyolcvanezer embert.

A polgármester megköszönte a helyi választási bizottságnak és a választási irodának, hogy Józsefvárosban rendben, zavartalanul lezajlottak a választások. Végül jó munkát kívánt a képviselő-testület tagjainak, és reményét fejezte ki, hogy öt év múlva – az elvégzett feladatokat tekintve – mindenki büszkén, de legalábbis nyugodtan nézhet majd tükörbe, mert mindent megtett ezért a városrészért. 

A polgármesteri köszöntőt követően, a testületi ülés keretében a képviselők főállású alpolgármesternek választották Sántha Péternét és dr. Sára Botondot, társadalmi megbízású alpolgármesternek Egry Attilát, akik le is tették esküjüket.

Google bookmarkTwitterFacebookBlogter.hu