Tisztviselőtelepi Önkormányzati Egyesület

Szenes Andrea Józsefváros kitüntetettje

forrás: jozsefvaros.hu 

 

Kerületünk a hagyományokhoz híven József napon tünteti ki a kiemelkedő érdemeket szerzett józsefvárosiakat. A 2014. évi „Díszpolgári Cím”, a „Józsefvárosi Becsületkereszt”, a „Józsefvárosért”, a „Jó Sport” és a „Józsefvárosi Aranykoszorú” kitüntetéseket az Olasz Intézetben adták át, majd jótékonysági estet tartottak a Heim Pál Gyermekkórház javára.

Kocsis Máté polgármester köszöntőjében hangsúlyozta, hogy egy magára valamit adó városnak mindenképp kötelessége megadni az illő tiszteletet és odafigyelést a közösség értékes, sikeres, erkölcsileg példát mutató tagjainak. A másik kötelessége, hogy példaképpé tegye őket a közösség többi tagja számára. Legyünk rájuk büszkék, és arra is, hogy egy olyan közösségnek vagyunk a tagjai, amely mindenki számára példamutató életutakat adott Magyarországnak.

Díszpolgári kitüntetést vett át Dr. Erdő Péter Bíborosteológus, kánonjogász, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, valamint a képviselő-testület „Posztumusz Díszpolgári Cím” kitüntetést ítélt a tavaly nyáron elhunyt Koppány Zoltánnak, Józsefváros rendszerváltás utáni első polgármesterének.

„Józsefvárosért” kitüntetést a kerület fejlesztésében kiemelkedő tevékenységet végző magánszemélyek, társaságok vagy szervezetek elismerésére alapította a kerület vezetése.

„Józsefvárosért” kitüntetést 2014-ben Dr. Ferenczy Judit, felnőtt háziorvos, Sipka László technikatörténész és a Civilek a Palotanegyedért Egyesület (megosztva), valamint Dr. Szenes Andrea, újságíró, producer, a pszichológiatudományok doktora vehette át.

Szenes AndreaFazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban érettségizett. 1981-1988 között az ELTE BTK filozófia–angol–pszichológia szakán tanult. 1988-1990 között a Színház- és Filmművészeti Főiskola rendező szakán tanult. 1988 óta a Semmelweis Egyetemen pszichodráma-csoportokat vezet. 1991-1999 között a Magyar Televízió riportere, 1999-2003 között pedig a műsorokért felelős alelnöke volt. 1993 óta a Szenes Arts produkciós iroda vezetője. 2003-ban ismét a Magyar Televízió alelnöke volt.

Édesapja halála után létrehozta a Szenes Iván Művészeti Díjat, és az édesanyja nevét viselő Kornay Mariann Művészeti Díjat is. 2011 óta szervezi a nagy sikerű Szenes Iván emlékkoncerteket a Rezső téren.

A Tisztviselőtelepi Önkormányzati Egyesület ezúton is nagy szeretettel gratulál a kitüntetetteknek. 

Google bookmarkTwitterFacebookBlogter.hu