Tisztviselőtelepi Önkormányzati Egyesület

Koszorúzás, helytörténeti kiállítás

A Tisztviselőtelep 125. éves jubileuma alkalmával 2011. július 20-án koszorúzásra került sor a Telep elsőként megépült házánál, valamint megynyitásra került a "Múlt és jelen..." című helytörténeti kiállítás a TÖE épületében.

Egész délelőtt esett, már-már attól tartottunk esőnapot kell közbeiktatnunk a szűnni nem akaró esőzés miatt.

Szerencsére az idő végül is kegyes volt hozzánk, röviddel dél után kisütött a nap és délutánra felszárította az utolsó esőcseppeket is a fűszálakról.

A koszorúzásra 18:00 órakor került sor a Telep elsőként épült házánál, az Orczy út 32-nél.

Az eseményen megjelent Dr. Kocsis Máté polgármester úr, Dr. Ferencz Orsolya képviselő asszony, Vörös Tamás képviselő úr, a Telepen működő intézmények vezetői, a TÖE tagjai, vezetői, volt és jelenlegi TÖE elnökök, valamint számos telepi lakos.

A koszorúzás előtt beszédet Dr. Kocsis Máté polgármester úr mondott. Beszédében kiemelte, hogy a múlt és jelen, a hagyományok mindig is összekovácsolták a Tisztviselőtelep lakosságát, amelynek következtében egy olyan polgári, szellemi közösség alakulhatott ki, amely élen járt az érdekérvényesítésben minden időben, minden korban. A Telep mindig igyekezett együttműködni az önkormányzattal, amiért ezúton is köszönetét fejezte ki. Kiemelte a Tisztviselőtelepi Önkormányzati Egyesület szerepét ebben sz összefogásban, ami példaértékű Józsefvárosban.

Ezt követően Polgármester Úr a megemlékezés koszorúját helyezte el a Józsefvárosi Önkormányzat nevében a Telep első házának emléktáblájánál.

A TÖE nevében Váradi Gábor, a TÖE elnöke helyezett el koszorút.

A koszorúzást követően a jelenlévők átsétáltak a TÖE épületéhez, ahol egy, a Tisztviselőtelep múltját és jelenét feldolgozó helytörténeti kiállítás megynyitójára került sor.

A megjelenteket Karády Katalin dala köszöntötte gramofonról, majd Váradi Gábor nyitotta meg a kiállítást, külön örömét fejezve ki, hogy a TÖE korábbi elnökei is jelenlétükkel tisztelték meg a rendezvényt.


Ezt követően felkérte Dr. Pruzsinszky Józsefet, a TÖE első elnökét, hogy röviden foglalja össze azokat az erőfeszítéseket, történéseket, amelyek a Telep kialakulását kísérték az első ház felépüléséig.

             

              

A kiállításon helyet kaptak a régmúlt tárgyi emlékei, ruhák, használati tárgyak, fényképek, dokumentumok, fotó sorozat a telepi házakról régen és ma, valamint a Napraforgó Idősek Klubjának kézműves munkái.

A jelenlévők elismerően nyilatkoztak a kiállításról, amelyben vitathatalan érdemei vannak dr. Mezey Ilonának, dr. Schmidtné Lengyel Csillának, valamint Keszthelyiné Fésüs Violának, akiknek ezúton is köszönetet mondunk áldozatos munkáért.

            

(A rendezvény teljes fotóanyaga IDE kattintva tekinthető meg.)

      

czuppon

Google bookmarkTwitterFacebookBlogter.hu