Tisztviselőtelepi Önkormányzati Egyesület

MŰVÉSZEK A TELEPEN

A Tisztviselőtelep 125. éves jubileumi programsorozatának keretében a TÖE "Művészek a Telepen" címmel kiállítást rendezett az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzemumban.

 

A volt Széchenyi Gimnázium adott otthont  a kiállításnak, ahol a Tisztviselőtelephez kötődő képzőművészek alkotásait mutattuk be nagy számú érdeklődő mellett.

A megnyitóra 2011. szeptember 17-én, 10:00 órai kezdettel került sor a Múzeum dísztermében.

A Kiállítást méltatta Sántha Péterné, alpolgármester asszony, aki - mint mondta - mindig örömmel jön a Tisztviselőtelepre, a legintelligensebb faluba.

A megnyitón fellépet Kathy-Horváth Lajos a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze, telepünk lakója, aki a tárlat által ihletett hegedű játékával kápráztatta el a közönséget.

Ezúton is külön köszönetünket fejezzük ki az alkotó művészeknek, nem utolsó sorban pedig a művészek leszármazottainak, hogy az alkotásokat rendelkezésünkre bocsájtották.

Külön köszönet az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum vezetésének, hogy támogatták, segítették e kiállítás létrejöttét

Külön örömünkre szolgál, hogy tárgyalások folytathatunk a Múzeummal, egy olyan jövőbeni tárlat terveiről, amelynek keretében a telepi művészek akár önállóan is bemutatkozhatnának.

A Tisztviselőtelepi Önkormányzati Egyesület valamint az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum ezen együttműködése új dimenziókat nyit a Tisztviselőtelep kulturális örökségének megőrzésére, ápolására.

-cz-

A kiállításról készült képek IDE kattintva tekinthetőek meg.

Google bookmarkTwitterFacebookBlogter.hu