Tisztviselőtelepi Önkormányzati Egyesület

Bogrács-Fesztivál 2012.

Nem sok dolog hozza jobban össze az embereket, mint a beszélgetéssel egybekötött közös sütés-főzés. A barátok, ismerősök – míg a bográcsban készülnek a finomabbnál finomabb ételek – néhány pohár ital társaságban megoszthatják egymással az élményeiket.

A tisztviselőtelep lakói a hagyományokat és az összetartó közösségben már amúgy is meglévő jószomszédi kapcsolatokat ápolva szeptember 15-én délután ismét összegyűltek a Bláthy Ottó utcában, hogy a Bográcsfesztivál keretében beszélgessenek egy jót, és megmutassák egymásnak, ki milyen  ételt tud a legfinomabban elkészíteni.

A Tisztviselőtelepi Önkormányzati Egyesület (TÖE) által szervezett program - melyen részt vett dr. Ferencz Orsolya és Vörös Tamás józsefvárosi önkormányzati képviselő is – számos támogatóra talált. A rendezvény igazi összefogás eredményeképpen jött létre. A bográcsokról, a belevaló alapanyagokról és a tűzhöz szükséges fáról a közösségek gondoskodtak. A műsorhoz szükséges hangosítást a TÖE és a Józsefvárosi Zeneiskola biztosítatta, az ehhez szükséges energiaforrást pedig a Vajda Péter Általános Iskola adta, a szabadtéri színpad felállításáról pedig a Józsefvárosi Kulturális és Sport Kft. gondoskodott – mondta el Czuppon Zsolt, az egyesület elnöke. Egyszóval mindenki hozzájárult ahhoz, hogy az ételek mellett a zene is jókedvre derítse a közösséget. Mindez nem ért volna sokat a kitűnő műsor nélkül, mellyel a Józsefvárosi Zeneiskola tanárai és növendékei szórakoztatták a közönséget. Kálóczi Réka, Kállai Ivett és Sárvári Péter ismert musicalekből adtak elő részleteket, Pánczél Kristóf zongorakíséretével, aki később Szirtes Barbarával közösen operett slágerekkel szórakoztatta a közönséget.

Utánuk a zeneiskola jazz-formációja kápráztatta el a hallgatókat: Oláh Krisztián zongorán játszott, Kiss Attila és Újj Balázs pedig nagybőgőn és dobon szolgáltatták a ritmikus alapot.
 Eközben több mint tíz bográcsban készültek a finomabbnál finomabb ételek: kakaspörkölt, pacal, lecsó, tárkonyos ragu és chilis csülök gondoskodtak arról, hogy senki ne maradjon éhesen.

T.O.

További képek ITT tekinthetőek meg.

Google bookmarkTwitterFacebookBlogter.hu