Tisztviselőtelepi Önkormányzati Egyesület

Mecenatúra 2014-15

 

A Józsefvárosi Zeneiskolában idén is átadásra kerültek a TÖE mecenatúra programjának díjai.

Már harmadik éve, hogy a Tisztviselőtelepi Önkormányzati Egyesület mecenatúra programjának keretében ünnepélyes díjátadásra kerül sor a Józsefvárosi Zeneiskolában.

A programban minden évben két olyan diák egész éves tanulmányainak költségét vállalja át az egyesület, akik a Tisztviselőtelepen laknak, és/vagy a Vajda Péter utcai általános iskolában tanulnak, de egyúttal a Józsefvárosi Zeneiskola növendékei is.

Idén is a zeneiskola növendék-hangversenyén kerültek átadásra az oklevelek. A növendék-hangverseny apropóját a Magyar Kultúra Napja adta.

1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát.

Az évfordulóval kapcsolatos megemlékezések alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket.

Az okleveleket Czuppon Zsolt, az egyesület elnöke adta át, aki rövid bevezetőjében méltatta az egyesület és a zeneiskola közötti együttműködést. Hangsúlyozta, hogy az egyesület kötelességének érzi a telepen élő, illetve a Vajda Péter iskolában tanuló diákok zenei tanulmányainak támogatását.

Az idei mecenatúra program keretében Borka Dóra és Margitics László zenei tanulmányait támogatja a 2014-15-ös tanévben a Tisztviselőtelepi Önkormányzati Egyesület.

A hangversenyről készült további képek ITT tekinthetőek meg.

Google bookmarkTwitterFacebookBlogter.hu